Nieuws

Benítez is klaar voor druk speelschema van PSV: 'Ik verwacht geen problemen'

Benítez is klaar voor druk speelschema van PSV: 'Ik verwacht geen problemen'

30-09-2022 23:29 Laatste update: 23:36

Walter Benítez heeft met PSV een erg druk schema voor de boeg, maar de Argentijn kijkt er vol vertrouwen naar uit. De Eindhovenaren spelen de komende zes weken twaalf wedstrijden en kan zich geen misstapen veroorloven.

"Het worden twee drukke maanden en we hebben natuurlijk al een heel intensieve periode achter de rug", vertelt Benítez in gesprek met De Telegraaf. "De komende tijd hebben we elke drie dagen wel een wedstrijd. Maar om eerlijk te zijn, vind ik het juist fijn om zo vaak te spelen. En ik denk dat veel spelers er zo over denken. We zijn fysiek ook sterk genoeg om dat aan te kunnen, dus ik verwacht geen problemen."

Bij zijn vorige club OGC Nice hield Benítez vorig seizoen veertien keer de nul. Bij PSV lukte dat dit seizoen alleen nog maar in het duel met RKC Waalwijk. "In Frankrijk lukte me dat heel vaak. Dat moet hier ook weer gaan gebeuren. Het is natuurlijk heel mooi om doelpunten te maken, maar het is ook belangrijk om het achterin dicht te houden. Ik ben heel blij dat we tegen RKC voor het eerst de nul hebben gehouden. Het belangrijkste is dat we onze wedstrijden winnen, maar het is goed voor het vertrouwen dat we nu ook een clean sheet hebben bereikt."

De ervaren doelman geeft aan dat het mislopen van de Champions League-groepsfase een flinke klap was voor de ploeg, maar dat de knop inmiddels is omgezet. "We moeten ons nu concentreren op de competities waar we wel in zitten: de Europa League en de competitie in eigen land. En daar het maximale uithalen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!