Bayern München reageert op onrust en speelt Bayer Leverkusen van de mat

30-09-2022 22:59 Laatste update: 23:16

Bayern München heeft in eigen huis een overtuigende winstpartij geboekt. Met Matthijs de Ligt in de basis won Der Rekordmeister met 4-0 van Bayer Leverkusen.

Er werd de afgelopen weken veel gesproken over Bayern, dat op 21 augustus zijn laatste Bundesliga-wedstrijd won. De ploeg van Julian Nagelsmann reageerde vrijdagavond op het veld. Na drie minuten spelen kwam Bayern al op voorsprong via Leroy Sané. Nog voor rust kwam de thuisploeg via Jamal Musiala en Sadio Mané op een zeer terechte 3-0. Leverkusen mocht nog van geluk spreken dat de ruststand niet hoger uitviel.

Na rust nam Bayern wat gas terug en leek het af te stevenen op een 3-0 eindstand. In de 84e minuut was het echter weer raak voor de regerend landskampioen van Duitsland. Thomas Müller tekende de 4-0 aan, wat tevens de einduitslag was. Bayern klimt door de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst.