Frenkie de Jong: Ik denk dat dat het enige is wat ik mis van Nederland

Frenkie de Jong: "Ik denk dat dat het enige is wat ik mis van Nederland"

Mikky Kiemeney heeft een belangrijk rol in de carrière van Frenkie de Jong. Dat vertelt de middenvelder van FC Barcelona de podcast van 433: The Home of Football.

"Zij helpt me veel en verdient ook credits. Zonder haar zou het best een rotzooi zijn thuis", vertelt De Jong over zijn vriendin. De twee verhuisden in de zomer van 2019 naar Barcelona. "Het enige dat ik mis van thuis zijn mijn familie en vrienden. Gelukkig heb ik mijn vriendin hier en we hebben een hond, dat is leuk. En gelukkig kan de familie inmiddels af en toe overkomen, want ik mis ze soms. Ik denk dat dat het enige is wat ik mis van Nederland."

Tekst gaat door onder Insta-post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

De Jong en Kiemeney worden op social media regelmatig bestookt met berichten, positief en negatief. De Oranje-international vindt het allemaal maar 'overdreven'. "Als je een goede wedstrijd speelt, zeggen ze dat je een van de beste spelers ter wereld bent. Als je de volgende week niet zo goed speelt, zeggen ze dat je niet goed genoeg bent om überhaupt te spelen. Mensen schreeuwen hard omdat ze gehoord willen worden."

Het doet ook niets af aan de trots die De Jong voelt om speler van Barcelona te zijn. "Ik heb nog steeds momenten dat ik naar het trainingscentrum rij, de blauwe lucht en de zon zie, en besef: ik ben bij Barcelona. Dat maakt me nog steeds trots. Ik moet er het beste van maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie