Nieuws

Slot heeft nog altijd geen vaste basiself: 'Spelers liggen nu dichter bij elkaar'

Slot heeft nog altijd geen vaste basiself: 'Spelers liggen nu dichter bij elkaar'

30-09-2022 20:27 Laatste update: 20:56
2

Arne Slot heeft nog altijd geen vaste basiself in zijn hoofd. De Feyenoord-trainer rouleerde tot dusver meerdere malen in dit Eredivisie-seizoen en lijkt daar nog even mee door te gaan.

Dit seizoen komen er verschillende spelers aan bod, daar waar Feyenoord vorig seizoen een grote, vaste kern had. "Dat heeft twee redenen. Ten eerste waren die jongens bijna altijd fit, ze konden het programma aan. Ten tweede vond ik dat het verschil van kwaliteit tussen de eerste veertien en de rest groter was dan nu het geval is. Het feit is dat de spelers nu kwalitatief dichter bij elkaar liggen", vertelt Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel met NEC.

"Ze vroegen voor de wedstrijd tegen PSV nog of ik mijn elftal nu op orde heb, maar dat kun je nu nog niet zeggen, want er veranderen zoveel dingen. Het team dat vorig jaar startte was ook niet het team dat de finale heeft gespeeld", vervolgt Slot. "Gelukkig ontwikkelen die jongens zich. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander en dat betekent dat je als coach en staf de vrijheid moet voelen om spelers die zich goed ontwikkelen de kans te geven om te gaan spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!