Reactie

Xavi genoodzaakt om creatief te zijn: 'Ook Frenkie zou daar kunnen spelen'

Xavi genoodzaakt om creatief te zijn: 'Ook Frenkie zou daar kunnen spelen'

30-09-2022 17:45

Xavi Hernández zag tijdens de interlandperiode drie van zijn verdedigers geblesseerd raken. Jules Koundé met Frankrijk, Ronald Araújo met Uruguay en Hector Bellerín op de training. Daardoor zijn er problemen achterin en moet Xavi puzzelen.

"Ja, het frustreert me. Het zijn tegenslagen, maar we moeten vooruitkijken en positief denken", zei Xavi op de persconferentie over de blessures die zijn opgelopen afgelopen week. "Al onze verdedigers hebben kwaliteiten. Ik kijk niet naar leeftijd. Iedereen kan spelen. Ik zou bijvoorbeeld een middenvelder als centrumverdediger kunnen opstellen, zoals Frenkie de Jong of Pablo Gavi. Maar dat zijn slechts wat ideeën." 

Hoe al die blessures tot stand zijn gekomen, is niet duidelijk. Ook voor Xavi niet: "We zoeken naar het antwoord, maar dat vinden we niet. Er zijn meerdere redenen voor: reizen, trainingsmethodes, veel wedstrijden, het aantal speelminuten enzovoort", aldus Xavi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!