Kuyt 'probeert realistisch te blijven': 'Ajax en PSV hebben meer kwaliteit'

Kuyt 'probeert realistisch te blijven': 'Ajax en PSV hebben meer kwaliteit'

Dirk Kuyt ziet Feyenoord dit seizoen niet meteen kampioen worden. De oud-international, die de Rotterdamse club in 2017 naar de landstitel schoot, schat Ajax en PSV wat hoger in.

Kuyt vreest dat Feyenoord in de breedte tekort komt ten opzichte van de concurrentie. "Als Feyenoord dit jaar kampioen wordt, is dat een grotere prestatie dan die van ons destijds. De concurrentie is veel sterker dan in 2017", zegt hij in de podcast Daarom Is Het Goed van SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen.

"Ik denk dat Feyenoord het fantastisch doet onder de nieuwe trainer (Arne Slot, red.). Ik had zelf niet verwacht dat ze op deze positie zouden staan. PSV en Ajax hebben heel veel kwaliteiten, meer dan Feyenoord. Alleen dat bepaalt niet altijd de kampioen aan het eind van het jaar. Ik hoop van harte dat ze dit vol kunnen houden."

"Het is wel belangrijk dat alles mee blijft zitten, want de selectie van Feyenoord is niet zo breed als die van PSV of Ajax", vervolgt Kuyt. "Ik zie wel een elftal dat nooit opgeeft. Er is saamhorigheid. Als er iemand gewisseld wordt, zie je geen wegwerpgebaartjes. Iedereen komt voor elkaar op. Het ziet er gewoon heel erg goed uit, maar ik probeer realistisch te blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie