Nieuws

Boëtius kan opgelucht ademhalen: geen chemotherapie na operatie aan tumor

Boëtius kan opgelucht ademhalen: geen chemotherapie na operatie aan tumor

30-09-2022 15:19

Goed nieuws voor Jean-Paul Boëtius: de aanvaller hoeft geen chemotherapie te ondergaan, meldt Hertha BSC. Acht dagen geleden werd er een tumor in een van de teelballen vastgesteld bij de Nederlandse aanvaller.

"Het onderzoek heeft uitgewezen dat chemotherapie niet nodig zal zijn", laat Hertha-clubarts Marcus Jung tijdens de persconferentie van maandagmiddag. "Daar zijn we allemaal heel blij mee. De hele Hertha-familie is daar blij mee. Het is heel, heel goed nieuws."

Boëtius ging vorige week vrijdag onder het mes en dat verliep succesvol. Daarna werd de aanvaller annex middenvelder bezocht door trainer Sandro Schwarz. "Hij is zijn glimlach niet verloren. Dat is heel goed nieuws", liet de coach eerder deze week al weten.

De jeugdexponent van Feyenoord is niet de eerste speler waarbij dit seizoen een tumor is vastgesteld. Ook Hertha-aanvaller Marco Richter had een tumor in een van de testikels. Hij hoefde eveneens geen chemotherapie te ondergaan. Sebastién Haller van Borussia Dortmund moest dat wel en is nog herstellende van de kwaadaardige tumor.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jean-Paul Boetius (@jpboetius5)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!