Nijhuis stopt op Europees podium: 'De UEFA is me liever kwijt dan rijk'

Nijhuis stopt op Europees podium: 'De UEFA is me liever kwijt dan rijk'

Bas Nijhuis fluit geen internationale wedstrijden meer. De scheidsrechter trekt zich terug, nadat de UEFA hem zijn media-optredens kwalijk nam.

Nijhuis maakte tijdens het EK regelmatig zijn opwachting bij De Oranjezomer, tot afgrijzen van de UEFA. De Europese voetbalbond passeerde hem voor de eerste Europa League-speelronde, waarna Nijhuis besloot scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti te facetimen.

"Ik vroeg hem waarom ik geen wedstrijd had gekregen. Hij zei toen dat je volgens de policy van de UEFA niet voor de camera verschijnt, terwijl we dat in Nederland altijd doen, ook na wedstrijden", vertelt Nijhuis bij Veronica Inside.

Uiteindelijk besloot Nijhuis zich terug te trekken. In gesprek met De Telegraaf: "Als ik was doorgegaan, was ik op een subtiele manier afgevoerd. Dan zou elke niet gegeven gele kaart me door de waarnemer worden aangerekend, waardoor ik na dit seizoen weer een groep omlaag zou gaan. Ik vond het beter om de eer aan mezelf te houden."

De Europa League-wedstrijd tussen Leicester City en Sporting Braga op 5 november 2020 was het laatste internationale optreden van Nijhuis. "Vorig seizoen merkte ik al dat de UEFA me liever kwijt dan rijk was, maar zeg dat dan gewoon."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie