Nieuws

Chaotisch begin voor Cocu bij Vitesse: Mijn handen vol in de eerste dagen

Chaotisch begin voor Cocu bij Vitesse: "Mijn handen vol in de eerste dagen"

30-09-2022 14:15 Laatste update: 14:23

Phillip Cocu werkt met Vitesse toe naar zijn debuut als coach van de Arnhemmers zaterdagavond tegen FC Twente. De trainer blikt op de clubsite vooruit op het lastige Eredivisie-uitduel.

"De eerste dagen zijn heel prettig verlopen", aldus Cocu. "Als nieuwe trainer ben je zoveel mogelijk aan het neerzetten en organiseren. Je wilt ook precies weten wat iedereen van je vraagt en verlangt. En uiteraard moet je iedereen in de organisatie goed leren kennen. In het bijzonder de spelers, waarvan er een paar later terugkwamen van het interlandvoetbal. Ik had mijn handen vol in de eerste dagen, maar wel op een zeer prettige manier."

Cocu is druk bezig met het aanbrengen van 'accenten' bij Vitesse. "Je hebt natuurlijk een beoogde speelwijze, die bestaat uit verschillende elementen. Ik licht veel toe aan de spelers, zodat zij weten waarop de nadruk ligt in oefeningen en partijen", vervolgt de oud-trainer van onder meer PSV. "De tijd is relatief kort, ook omdat sommige spelers pas later terugkwamen, maar we brengen al wel accenten aan. We handelen naar de situatie en willen het team zo goed mogelijk klaarstomen voor de pittige uitwedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijden, daar gaat het altijd om."

De uitwedstrijd in de Grolsch Veste zal lastig worden, maar Cocu ziet kansen voor Vitesse. "We kijken naar de tegenstander, maar gaan uiteindelijk uit van eigen kracht. Daarbij benaderen we het positief; er liggen mogelijkheden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!