Nieuws

'Barça is Ajax nog 42 miljoen euro verschuldigd, Frenkie en Dest niet afbetaald'

'Barça is Ajax nog 42 miljoen euro verschuldigd, Frenkie en Dest niet afbetaald'

30-09-2022 13:36

Ajax kan nog een flink geldbedrag tegemoet zien van FC Barcelona. De Catalanen hebben de transferbedragen van Frenkie de Jong en Sergiño Dest nog niet helemaal afbetaald, melden Catalaanse media.

De Jong maakte drie seizoenen geleden de overstap van Ajax naar FC Barcelona voor een astronomisch bedrag van 85 miljoen euro. Daarvan zou nog 32 miljoen euro over moeten worden gemaakt naar de Amsterdammers. Ook voor Dest moet er nog een bedrag overgemaakt worden. Daar zou het gaan om tien miljoen euro.

Dat transfersommen in termijnen worden betaald, is niks nieuws tegenwoordig. Zo moeten de Catalanen ook nog 52 van de 55 miljoen euro aan Manchester City overmaken voor Ferrán Torres. Dat hoeft pas over twee jaar écht overgemaakt te zijn. Ook Juventus wacht nog op 36 miljoen euro voor Miralem Pjanic, terwijl Liverpool nog veertien miljoen euro krijgt voor Philipe Coutinho. Barcelona krijgt zelf dan weer tien miljoen euro van Aston Villa, dat de Braziliaan definitief overnam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!