Breaking news

Ten Hag valt in de prijzen: manager van de maand in de Premier League

Ten Hag valt in de prijzen: manager van de maand in de Premier League

30-09-2022 13:16 Laatste update: 13:22

Erik ten Hag is verkozen tot manager van de maand in de Premier League. De Nederlander wordt daarmee beloond voor de wederopstanding van Manchester United.

Manchester United kende een uitstekende maand, ondanks dat de ploeg maar mondjesmaat in actie kan. Het duel met hekkensluiter Leicester City werd met 0-1 gewonnen in het King Power Stadium. Daarna werd er gewonnen van koploper Arsenal op het eigen Old Trafford. Verder kwam de ploeg van Ten Hag niet in actie vanwege het overlijden van koninging Elizabeth.

Door de twee overwinningen won Manchester United voor de vierde keer op rij in de Premier League. In augustus werd er ook al gewonnen van Liverpool en Southampton. Door de winstpartijen staan The Mancunians inmiddels vijfde in de Premier League.

Ook Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O’Neil (AFC Bournemouth) waren genomineerd. De Italiaan won met de Spurs van Fulham en Leicester City. O’Neil trok Bournemouth uit het slop door te winnen van Nottingham Forest en gelijk te spelen bij Newcastle United. De twee managers vissen dus achter het net. Met zijn uitverkiezing treedt Ten Hag in de voetsporen van Martin Jol (Tottenham Hotspur) en Ronald Koeman (driemaal bij Southampton), die de prijs als Nederlanders ook in de wacht sleepten.

Naast Ten Hag viel er nog iemand van Manchester United in de prijzen. Marcus Rashford werd speler van de maand in de Premier League, door twee keer te scoren en twee assists te geven in twee duels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!