Nieuws

'Transfervrije Miedema kan één van bestbetaalde speelsters ter wereld worden'

'Transfervrije Miedema kan één van bestbetaalde speelsters ter wereld worden'

30-11-2021 11:06

Vvianne Miedema kan weleens aan haar laatste seizoen bezig zijn bij Arsenal. De spits van de Oranje Leeuwinnen is komende zomer transfervrij en staat in de belangstelling van de gehele Europese top, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant kan Miedema 'zomaar eens een van de best betaalde voetbalsters ter wereld worden'. Ze verruilde Bayern München in 2017 voor Arsenal, waarvoor ze in 113 officiële duels liefst 108 keer scoorde. In 2019 werd ze landskampioen met The Gunners, maar in de Champions League speelt de Engelse club nauwelijks een rol van betekenis. Daar wringt de schoen voor de ambitieuze afmaker.

Miedema wil schitteren op het Europese podium, stelt De Telegraaf. Onder meer zevenvoudig Champions League-winnaar Olympique Lyon heeft haar in het vizier. "Diverse clubs zijn geïnteresseerd", bevestigt zaakwaarnemer Leoni Blokhuis. "Welke dat zijn laat ik in het midden, maar het zijn zeker niet de minste. Ook Arsenal heeft een voorstel gedaan om Viv te behouden. Op dit moment ligt alles open en is er nog geen beslissing genomen."

Miedema werd maandag door de BBC uitgeroepen tot Wereldvoetbalster van het Jaar. In de verkiezing van de Ballon d'Or eindigde ze als vierde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!