Nieuws

'Haaland wil zich in álle topcompetities bewijzen, maximaal vier jaar bij City'

'Haaland wil zich in álle topcompetities bewijzen, maximaal vier jaar bij City'

30-09-2022 07:11 Laatste update: 07:24

Erling Braut Haaland is van plan zich in alle Europese topclubs te gaan bewijzen. Dat laat vader Alf-Inge Haaland weten in een documentaire.

Haaland maakte de afgelopen transferperiode de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. De Noor tekende een contract tot medio 2027 bij de Engelse grootmacht. Er gaan geruchten rond dat Haaland een zelfde soort constructie in zijn contract heeft laten opnemen als in zijn Dortmund-verbintenis. Daardoor kon de Noor voor maar zestig miljoen euro de overstap maken.

Vader Haaland laat in de documentaire Haaland: The Big Decision weten dat de Noors international wilde toekomstplannen heeft. "Ik denk dat Erling zich in alle topcompetities wil bewijzen. In dat geval kan hij maximaal drie à vier seizoenen bij City blijven", aldus Haaland senior. "Erling zou bijvoorbeeld na zijn tweeënhalf jaar in Duitsland ook tweeënhalf jaar in Engeland kunnen spelen en dan ook in Spanje, Italië en Frankrijk, toch?' Alf-Inge weet echter dat niet alles te plannen valt in de voetballerij. 'Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!