Nieuws

Yilmaz over incident met ballenjongen: 'Keek me lachend aan en hield de bal vast'

Yilmaz over incident met ballenjongen: 'Keek me lachend aan en hield de bal vast'

29-09-2022 21:17

Burak Yilmaz heeft in een exclusief interview met ESPN gereageerd op de aanvaring die hij had met een ballenjongen van sc Heerenveen. Volgens de Turkse spits moet er kritisch gekeken worden naar de rol van de jongen, die Yilmaz uitlachte en niet de bal gaf.

"Ik pakte de bal wat hardhandig af van een ballenjongen", blikt Yilmaz terug op het incident. "Het is de laatste minuut en we staan 2-1 achter. We moesten scoren. De ballenjongen kijkt me lachend aan en houdt de bal vast, waar hij eigenlijk de bal naar mij moest gooien. En dan gaan mensen mij bekritiseren? Dan zeggen ze: Burak is respectloos omgegaan met die ballenjongen, maar zijn functie is om de bal naar mij te gooien."

"Hij gooit de bal niet en kijkt mij lachend aan", vervolgt de 37-jarige spits. "Met woede en stress pak ik de bal wat stevig af en nu ben ik de dader. Maar als hij de bal niet geeft en mij uitlacht, zou het dan ook niet een beetje over die jongen moeten gaan?", vraagt Yilmaz zich af. De Turkse aanvalsleider kijkt ook naar zijn eigen rol in het verhaal. "Een speler van mijn kaliber moet dit misschien niet doen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!