Ophef in Duitsland na Ballon d'Or-verkiezing: 'Ik begrijp de wereld niet meer'

Ophef in Duitsland na Ballon d'Or-verkiezing: 'Ik begrijp de wereld niet meer'

Hoewel Bayern München en Robert Lewandowski zich van hun sportieve kant laten zien na de Ballon d'Or-winst van Lionel Messi, is er in Duitsland veel ophef. Onder meer Lothar Matthäus vindt dat de Poolse topspits van Bayern München de prijs had moeten winnen.

"Om eerlijk te zijn begrijp ik de wereld niet meer na deze uitverkiezing. Met alle respect voor Lionel Messi en de andere genomineerden, niemand verdiende het zoals Lewandowski", zegt Matthäus bij Sky. "Alleen al vanwege de titels die Robert in 2020 won met Bayern, is hij ongeëvenaard. Maar ook als je alleen naar 2021 kijkt, was hij beter dan de rest. Hij brak het record van Gerd Müller en voert de topscorerslijsten aan in alle competities."

Volgens Matthäus deed de concurrentie het beduidend minder. "Messi heeft weliswaar de Copa América gewonnen, maar is in Parijs kleurloos. Benzema heeft een topjaar gehad, maar bleef bij Real met lege handen achter. Salah was de laatste paar maanden super, maar had begin dit jaar een lange dip. Jorginho heeft natuurlijk twee grote prijzen gewonnen met Chelsea en Italië, maar blinkt lang niet zo uit als de Bayern-spits dat week voor week doet."

Ook BILD steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. 'Gefeliciteerd, Lionel Messi, maar dit was niet verdiend', schrijft de Duitse krant. 'Er is sinds vanavond een hoog risico op een whiplash vanwege het schudden van hoofden. Er bestaat geen twijfel over dat hij de beste speler ooit was. Voor deze verkiezing is gestemd op de herinnering aan Messi. Waarom zou iemand als Pelé de prijs dan niet kunnen winnen? Hij was ook ooit een goede speler.'

Bayern München houdt zich op de vlakte en feliciteert Messi. "We zijn echter opnieuw trots op Robert. Hij zou het verdiend hebben om de vierde speler in onze clubgeschiedenis te worden die deze prijs wint, na Gerd Müller, Franz Beckenbauer en Karl-Heinz Rummenigge", zegt voorzitter Herbert Hainer op de clubsite. "Wij zouden deze prijs aan Robert Lewandowski gegund hebben", beaamt algemeen directeur Oliver Kahn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie