Nieuws

Lamprou knokt zich terug bij Willem II: 'Niet gekomen om op de bank te zitten'

Lamprou knokt zich terug bij Willem II: 'Niet gekomen om op de bank te zitten'

29-09-2022 19:20 Laatste update: 19:23

Kostas Lamprou keerde afgelopen zomer terug bij zijn oude club Willem II, maar kreeg direct een flinke klap te verwerken toen hij door trainer Kevin Hofland benoemd werd tot tweede doelman. De Griekse goalie liet het er niet bij zitten en knokte zich heel snel weer terug in de basis.

Lamprou kon na de degradatie met PEC Zwolle rekenen op interesse vanuit de Eredivisie, maar koos voor een terugkeer bij Willem II. "Ik heb vaak genoeg onder in de Eredivisie gespeeld en ik zag juist in de Keuken Kampioen Divisie de uitdaging. Hier spelen we mee voor promotie en is de doelstelling anders. De club spreekt me daarnaast enorm aan. Ik heb hier niet lang over hoeven nadenken", vertelt de 31-jarige doelman in gesprek met Voetbal International.

Tot grote teleurstelling werd Lamprou in het begin van het Keuken Kampioen-seizoen op de bank gehouden door Hofland. Concurrent Joshua Smits kreeg de voorkeur. "Natuurlijk hield ik er in mijn achterhoofd rekening mee. De trainer wachtte lang met het nemen van een beslissing. Toen ik het hoorde, was het wel een tegenvaller. Ik was er echt niet blij mee, maar na de eerste wedstrijd heb ik de knop omgezet. Ik wilde laten zien dat ik hoor te spelen. Dat de trainer na drie duels alsnog voor mij koos, maakte me heel blij. Ik ben niet teruggekomen naar Willem ll om op de bank te zitten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!