Nieuws

'Moukoko eist absurd salaris en is op weg naar de uitgang bij Dortmund'

'Moukoko eist absurd salaris en is op weg naar de uitgang bij Dortmund'

29-09-2022 17:33 Laatste update: 17:52

Borussia Dortmund wil het contract van Youssoufa Moukoko graag verlengen, maar stuit op de gigantische salariseis van de talentvolle aanvaller. De Duitser zou namelijk twee keer zo veel eisen dat het bedrag Dortmund bereidt is te betalen.  

Het contract van Moukoko loopt in de zomer van 2023 af waardoor de tijd begint te dringen. Hoewel Dortmund graag de gesprekken hervat, houden de speler en zijn zaakwaarnemer de boot af. Die Borussen zouden bereid zijn de zeventienjarige aanvaller drie miljoen euro per jaar te betalen, maar het kamp van Moukoko vraagt zo’n zes miljoen euro per jaar, meldt BILD. Aangezien Der BVB het salarishuis graag naar beneden probeert te krijgen, is de kans klein dat de eisen worden gehonoreerd.

Wegens een tegenvallend seizoen wil Dortmund de kosten graag drukken en gaan werken met een uitgebreider premiestelsel waar spelers meer verdienen gelang de prestaties. Hierdoor lijkt Moukoko het gewenste salaris op zijn buik te kunnen schrijven en op zoek te moeten gaan naar een club die wel wil voldoen aan zijn absurde salariseis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!