Nieuws

'Top-één met Ajax en daarachter zijn vier clubs die moeten loeren op hun kansen'

'Top-één met Ajax en daarachter zijn vier clubs die moeten loeren op hun kansen'

29-09-2022 10:30

Arne Slot is van mening dat er in de Eredivisie niet over een top-drie, maar over een top-vijf moet worden gesproken. Huub Stevens is het oneens met de Feyenoord-trainer en spreekt van een top-één.

Slot vindt dat FC Twente en AZ op dit moment kunnen aanhaken bij de traditionele top-drie. Stevens betwijfelt of deze ploegen in de loop van het seizoen nog steeds zo sterk zijn. Ook heeft hij twijfels over Feyenoord. "Hoe ver is dat elftal nou echt? PSV imponeerde ook nog niet, maar als ze daar straks echt iedereen aan boord hebben, komen ze dicht bij Ajax", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat AZ dit seizoen Ajax klopte en FC Twente won van PSV, dat is mooi. Het maakt het spannend, waarbij ik toch denk aan een top-één met Ajax en daarachter vier clubs die loeren op hun kansen."

"Als Ajax nonchalant gaat worden, dan kan het een strijd worden", stelt de voormalig oefenmeester van PSV. "Dat ze van AZ hebben verloren, zal voor het besef hebben gezorgd dat het ook in de Eredivisie niet altijd zomaar komt aanwaaien. Wat ook een gevaar kan zijn voor Ajax is als de ploeg heel ver komt in Europa. Extra blessures kunnen een rol spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!