Nieuws

Pedri wint Trophée Kopa, Gravenberch eindigt als achtste

Pedri wint Trophée Kopa, Gravenberch eindigt als achtste

29-11-2021 21:03 Laatste update: 21:07

Ryan Gravenberch is bij de verkiezing tot grootste talent van het prestigieuze tijdschrift France Football op de achtste plaats geëindigd. Het Spaanse supertalent Pedri van FC Barcelona won de hoofdprijs en mag zich voor een jaar het grootste talent van de wereld noemen. 

De 19-jarige basisspeler van Ajax eindigt boven Jérémy Doku van Stade Rennais en Giovanni Reyna van Borussia Dortmund. Gravenberch is de enige Nederlandse afgevaardigde in de lijst. Matthijs de Ligt won in 2019 als eerste Nederlander de Trophée Kopa. Het jaar daarvoor eindigde Justin Kluivert op de derde plaats.  

Afgelopen jaar werd er geen verkiezingen gehouden, door de coronacrisis. Vorige week werd al bekend dat Pedri de prijs dit jaar in ontvangst mocht nemen. Bekijk hieronder de beelden van het moment dat Fabio Cannavaro de Spanjaard tot winnaar uitroept.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!