Nieuws

Poetin roept 46-voudig international op om te vechten tegen Oekraïne

Poetin roept 46-voudig international op om te vechten tegen Oekraïne

29-09-2022 09:16

Diniyar Bilyaletdinov is door president Vladimir Poetin opgeroepen om als militair te vechten in de oorlog tegen Oekraïne. Dat bevestigt de vader van de ex-international, die gedurende zijn carrière voor onder meer Spartak Moskou en Everton speelde.

Poetin kondigde  vorige week een gedeeltelijke militaire mobilisatie af. Hierdoor moeten driehonderdduizend Russen, waaronder Bilyaletdinov zich melden aan het front. Naar verluidt vervulde de 37-jarige voetballer negentien jaar geleden al zijn dienstplicht, al kreeg hij toen wel een voorkeursbehandeling omdat hij topsporter was.

Bilyaletdinov is opgeroepen door Poetin, terwijl de maximumleeftijd voor de Russische burgers van 35 jaar is. Ook is de naam van de oud-voetballer in de brief fout gespeld en staat er in de brief dat hij momenteel bij Spartak Moskou speelt. "Er is dus nog wel wat onduidelijkheid", vertelt zijn vader tegenover Russische media. "Maar het klopt dat Diniyar is opgeroepen."

Het is nog onduidelijk of Bilyaletdinov junior mee gaat strijden aan het Russische front. "Maar Diniyar zal in ieder geval niet vluchten naar een land als Turkije of Kazachstan", stelt zijn vader. Lokomotiv Moskou-voorzitter Nikolai Naumov was ook erg verrast door de oproep. "Diniyar heeft totaal geen militaire vaardigheden. Waarom zou je hem dan daarheen sturen? Ik kan me niet voorstellen dat hij echt zal gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!