Reactie

Henry kritisch over VAR: 'Het neemt de spelvreugde weg'

Henry kritisch over VAR: 'Het neemt de spelvreugde weg'

29-09-2022 07:09 Laatste update: 07:18

Arsenal-legende Thierry Henry vindt dat de beslissingen van de VAR nog te lang op zich laten wachten. Dat verklaarde hij tijdens de 'Leaders Week sport business' in Londen, opgetekend door De Telegraaf.

"In principe heb ik niets tegen de technologie, maar in vergelijking met andere sporten gaat er te veel tijd verloren", zegt hij kritisch. "We hinken achter sporten als American football, rugby, cricket of tennis aan, waar de beslissingen instant genomen worden."

Ook heeft de oud-voetballer soms zijn twijfels bij de correctheid van de beslissingen van de VAR. "Bovendien zorgt de VAR vaak voor controverse, terwijl ze die eigenlijk juist weg zouden moeten nemen. Na een doelpunt weet je niet eens meer of het de moeite loont om te juichen. Het is wachten op de VAR om te weten of je al dan niet mag juichen. Dat is dodelijk voor de spelvreugde", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!