Nieuws

'Ajax mag vandaag de dag in één adem genoemd worden met Barça en Real'

'Ajax mag vandaag de dag in één adem genoemd worden met Barça en Real'

28-09-2022 22:53
1

Michael van Praag is erg onder de indruk van de ontwikkelingen binnen Ajax. De voormalig voorzitter van de Amsterdamse club vindt dat de regerend landskampioen zich mag meten met grote topclubs.

"Ik durf nu wel te zeggen dat de naam Ajax vandaag de dag in één adem wordt genoemd met Barcelona en Real Madrid", zegt Van Praag, die woensdag zijn 75e verjaardag vierde, tegenover Ajax TV. "Dat komt door wat er hier op het veld wordt gedaan, want dat is in het buitenland ook te zien. Daar kijken ze nu ook naar wedstrijden van Ajax en dan zien ze fantastisch voetbal."

"Dat we dan ook nog zo'n mooi stadion hebben, versterkt het alleen maar. Dit is een mooie situatie voor de club", vervolgt Van Praag, die het bestuurlijk orgaan van Ajax looft. "Een aantal jaar geleden namen de directie en de raad van commissarissen het moedige besluit om de balans tussen spelers van buitenaf en spelers uit de jeugdopleiding te veranderen", zegt hij. "Je moet groter denken als je elk jaar Champions League wilt spelen en dat hebben Edwin van der Sar en de rvc gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie