Nieuws

Frankfurt-revelatie Götze mag hopen op WK: 'Dat opent de deur voor hem nog meer'

Frankfurt-revelatie Götze mag hopen op WK: 'Dat opent de deur voor hem nog meer'

28-09-2022 19:14

Mario Götze floreert de laatste maanden bij zijn nieuwe club Eintracht Frankfurt. Voormalig Duits-international Stefan Effenberg oppert om de Duitse middenvelder mee te nemen naar het WK in Qatar.

Götze wordt gezien als mogelijke joker bij Die Mannschaft. Sport1 noemt de voormalig PSV'er zelfs een 'Bessermacher'. 'Hij kan de gewenste diepe passes geven en zijn behendigheid maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem af te stoppen. Daarnaast bewees hij zijn fitheid in Eindhoven en Frankfurt. Tegen Hongarije (0-1) en Engeland (3-3) bleek Duitsland nog niet in topvorm te steken, waardoor een verrassing in de WK-selectie niet valt uit te sluiten.'

Het is alweer vijf jaar geleden dat Götze zijn laatste interland speelde voor de nationale ploeg van Duitsland. Effenberg ziet een terugkeer wel zitten. "Flick neemt alleen spelers mee die honderd procent fit zijn. Ik zal voor Marco Reus duimen, maar het zal tot het WK krap worden om weer in topvorm te komen. Dat opent de deur voor Mario Götze nog meer", aldus de ex-international, die uitkwam voor onder meer Bayern München.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!