Breaking news

Geen amateurvoetbal in A-categorie komend weekend, B-categorie gaat wel door

Geen amateurvoetbal in A-categorie komend weekend, B-categorie gaat wel door

29-11-2021 19:39 Laatste update: 19:45

De amateurcompetities in Nederland zijn door de KNVB deels stilgelegd. Dat heeft de bond maandag bekendgemaakt. Door de nieuwe coronamaatregelen mag er na 17.00 uur niet meer gesport worden.

De wedstrijden van aankomend weekend gaan sowieso niet door, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De KNVB wacht het debat in de Tweede Kamer van aanstaande woensdag af. Als daarin besloten wordt dat sporten als essentieel beschouwd wordt (en trainen dus tot 20.00 uur mogelijk is), vervallen er volgens de KNVB 'heel weinig trainingen na herschikking van de tijd'. De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie', schrijft de voetbalbond op de website.  

Voor de A-categorie (de prestatieve competities) is besloten het programma, voor zowel de junioren als de senioren, niet door te laten gaan. Na het Kamerdebat van woensdag beslist de KNVB over de volgende twee weekenden.  

Voor de B-categorie (recreatieve competities) is besloten de wedstrijden die aankomend weekend op het programma staan wel doorgang te laten vinden. Na het advies van het VMC en de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer, wordt bepaald of de wedstrijden in de komende twee weekenden ook door zullen gaan.  

"Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uurregeling stil komt te vallen", besluit directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!