Nieuws

Van Gaal sprak de waarheid: definitief geen WK voor AZ-aanvoerder Martins Indi

Van Gaal sprak de waarheid: definitief geen WK voor AZ-aanvoerder Martins Indi

28-09-2022 13:55

Bruno Martins Indi komt dit kalenderjaar niet in actie, meldt AZ via de clubkanalen. De verdediger is succesvol geopereerd aan een bovenbeenblessure.

De blessure is een flinke streep door de rekening voor Martins Indi, AZ én het Nederlands elftal. De verdediger lag op koers om met Oranje mee te gaan naar het WK in Qatar, maar haakte geblesseerd af. Eerder gaf bondscoach Louis van Gaal al aan dat de linkspoot het WK niet zou gaan redden. AZ bevestigt nu dat Martins Indi in Qatar niet in actie kan komen. Het WK begint al in november en de verdediger wordt pas in het nieuwe kalenderjaar terug verwacht.

Ook voor AZ is de blessure een aderlating. Martins Indi is aanvoerder bij de Alkmaarders en kwam dit seizoen tot vier optredens bij de ploeg van Pascal Jansen. Uiteindelijk ging het tegen Ajax in eigen huis mis voor de Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!