Nieuws

'Sportieve plaatje' transfer naar Dinamo Kiev te mooi: 'Veiligheid stond op één'

'Sportieve plaatje' transfer naar Dinamo Kiev te mooi: 'Veiligheid stond op één'

28-09-2022 12:54

Justin Lonwijk verbaasde recentelijk vriend en vijand door de overstap te maken van het Deense Viborg naar Dinamo Kiev. Een overstap die normaal als droomtransfer bestempeld wordt, maar door de oorlog is dat anders.

De voormalig jeugdspeler van PSV en FC Utrecht besloot de overstap naar de Oekraïense hoofdstad tóch te maken. "De veiligheid stond bij mijn keuze op nummer één. Want het sportieve plaatje was meteen heel mooi", aldus Lonwijk tegenover de NOS. De 22-jarige middenvelder deed samen met zijn vader onderzoek. "We hebben gesproken met mensen die hier wonen. Die bevestigen mij dat het veilig is en dat er goed voor de spelers gezorgd wordt."

En dus maakte Lonwijk de overstap naar Kiev. De faciliteiten maken indruk op hem. Er ligt onder meer een "schitterende veld". "Dit is wel echt next level", aldus de middenvelder. Dinamo Kiev hoopt binnenkort weer in eigen stadion te kunnen spelen. Lonwijk kijkt uit naar dat moment. "Ik hoop zo snel mogelijk."

Lonwijk komt in een team met voornamelijk Oekraïense spelers terecht en is daarom van plan de taal te leren. "Ik kreeg van een Deense speler die hier ooit gespeeld heeft als tip dat de taal leren belangrijk is", aldus de spelverdeler. "Je voelt je meer thuis als je de taal spreekt."

De inschrijving voor de Europa League is al gesloten, maar Lonwijk hoopt dit seizoen nog zijn Europese debuut voor Kiev te kunnen maken. "Hopelijk gaan we door, of worden we derde in de poule zodat we na de winter in de Conference League verder mogen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!