Nieuws

Neymar valt buiten de boot: eerste twintig afvallers Ballon D'or bekend

Neymar valt buiten de boot: eerste twintig afvallers Ballon D'or bekend

29-11-2021 19:24 Laatste update: 30-11-2021 14:29

De eerste afvallers voor de prestigieuze Ballon d'Or-verkiezing zijn bekend. De verkiezing tot beste voetballer van het jaar wordt georganiseerd door het gerenommeerde tijdschrift France Football. Er waren dertig voetballers genomineerd die meedongen naar de felbegeerde individuele prijs.  

Rond 16.00 uur druppelden de eerste uitslagen binnen en werd duidelijk welke twintig voetballers niet in de top-tien eindigden. Nederland heeft geen afgevaardigden. België is beter vertegenwoordigd en levert twee kandidaten, te weten Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne.  

Opvallende naam in de top-twintig is die van AC Milan-verdediger Simon Kjaer. De Deen handelde adequaat toen teamgenoot Christian Eriksen plotseling een hartstilstand kreeg op het veld tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Voor de rest valt de klassering van Neymar op, de Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain staat slechts op de zestiende plaats.  

Het Noorse wonderkind Erling Haaland is terug te vinden op de elfde plaats. De sterspeler van Borussia Dortmund staat één plekje hoger dan Chelsea-aanvaller Lukaku. De Belg dankt zijn hoge plaats op de ranglijst aan zijn sterke prestaties met Internazionale afgelopen seizoen.  

Tot de grote kanshebbers behoren – wie anders dan – Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Naast deze twee iconen behoren Jorginho (Europees Kampioen met Italië en Champions League-winnaar met Chelsea) en Robert Lewandowski tot de favorieten. De Poolse spits van Bayern München beleefde een legendarisch seizoen en reikte in de Bundesliga uiteindelijk tot 41 treffers. Daarmee schoot hij het record van Gerd Müller (40 treffers in het seizoen 1971/1972) uit de boeken.  

Om 20.30 uur wordt bekend wie zich tot de winnaar kroont. De laatste Ballon d'Or viel ten prooi aan Lionel Messi in 2019. Wegens de coronacrisis werd besloten in het jaar 2020 geen winnaar te kiezen. Toen behoorde Robert Lewandowski, die met zijn doelpuntendrift zijn bijdrage leverde aan het ongekende successeizoen van Der Rekordmeister. In het seizoen 2019/2020 won Bayern de treble.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!