Nieuws

Geen Martens, Van der Gragt en Janssen bij Oranje Leeuwinnen: 'Na goed overleg'

Geen Martens, Van der Gragt en Janssen bij Oranje Leeuwinnen: 'Na goed overleg'

28-09-2022 08:56 Laatste update: 09:24

Andries Jonker heeft Lieke Martens, Dominique Janssen en Stefanie van der Gragt niet opgenomen in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De bondscoach nam het besluit naar eigen zeggen 'in goed overleg'.

De Nederlandse vrouwen spelen in oktober twee oefenduels met Zambia (6 oktober) en Noorwegen (11 oktober), maar Martens, Janssen en Van der Gragt zullen daar niet in actie komen. Ook Shanice van de Sanden, die vorige keer net als het trio nog wel bij de selectie zat.

"We kijken naar wat het beste is voor ieder individu", legt Jonker zijn keuze uit. "En na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier niet op te roepen."

Martens maakte deze zomer de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain, maar weet daar nog niet te overtuigen. Ook bij Oranje wil het de laatste tijd niet vlotten. Martens blonk niet uit tijdens het EK. Tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijd was de aanvalster niet van de partij vanwege een blessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!