Nieuws

'Ja, ik had naar PSV of Feyenoord kunnen gaan, maar heb geen spijt van mijn keuze'

'Ja, ik had naar PSV of Feyenoord kunnen gaan, maar heb geen spijt van mijn keuze'

28-09-2022 08:05 Laatste update: 08:47

Micky van de Ven maakt een stormachtige ontwikkeling door bij VfL Wolfsburg. De verdediger maakte in 2021 de keuze om naar de Bundesliga te gaan in plaats van Feyenoord of PSV en heeft daar nog geen moment spijt van.

Van de Ven speelde in de Keuken Kampioen Divisie toen Wolfsburg in 2021 op de stoep stond. De verdediger erkent dat de stap naar de Bundesliga groot was. "Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen", aldus Van de Ven tegenover Voetbal International.

"En áls je bij Wolfsburg speelt, heb je echt een goede stap gezet. Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B", aldus de linkspoot, die ook andere opties had destijds. "Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze."

Van de Ven voelt zich op zijn plek in Duitsland. "Ik merk wel dat er iets anders naar me wordt gekeken, nu ik standaard speel. Je hebt iets meer te vertellen en wordt soms ook naar je mening gevraagd als je tactisch gaat trainen. In het begin was ik wat stiller, omdat je natuurlijk net bij het eerste komt, maar daar schelden ze je he-le-maal verrot als je je medespelers niet coacht. Dus dat heb ik snel opgepikt, haha."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!