Nieuws

Potindeling EK-kwalificatie bekend: Oranje pot 1, mogelijk lastige opponent pot 2

Potindeling EK-kwalificatie bekend: Oranje pot 1, mogelijk lastige opponent pot 2

28-09-2022 07:45 Laatste update: 09:58

De Nations League-groepsfase zit erop, het WK begint binnen twee maanden, maar ook de loting voor het EK 2024 staat weer voor de deur. Oranje is alvast zeker van een plek in pot 1, maar het treffen van zware tegenstanders is niet uitgesloten.

De plek in pot 1 heeft het Nederlands elftal te danken aan de goede prestaties in de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal verzekerde zich van een plek bij de Final Four en is daardoor zeker van Pot 1, net als Spanje, Kroatië en Italië. Voor de loting worden de Europese landen verdeeld over zes potten. Rusland, dat geschorst is, wordt niet ingedeeld.

Ook België, Portugal, Denemarken, Hongarije, Zwitserland en Polen zijn groepshoofd tijdens de loting. Frankrijk en Engeland zitten verrassend genoeg in pot 2 en kunnen dus aan Nederland gekoppeld worden tijdens de loting. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Wales, Israël, Bosnië & Herzegovina, Servië, Schotland en Finland zitten in pot 2. Pot 3 bestaat uit Oekraïne, Albanië, Noorwegen, Slovenië, Ierland, IJsland, Montenegro, Roemenië, Zweden en Armenië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!