Nieuws

Enrique lyrisch na winst op Portugal: 'Wie Spanje wil verslaan, zal moeten lijden'

Enrique lyrisch na winst op Portugal: 'Wie Spanje wil verslaan, zal moeten lijden'

28-09-2022 06:47

Luis Enrique is door het dolle heen na de overwinning van Spanje op Portugal. Álvaro Morata schoot de Spanjaarden in de slotfase naar de Final Four van de Nations League, waar het mogelijk het Nederlands elftal treft.

Spanje verloor eerder met 2-1 van Zwitserland en verkeerde niet in beste vorm. "Een overwinning is het beste tegengif tegen elke vorm van verdriet", aldus Enrique in de Spaanse media. "Portugal is top, top, top. Ik drong er op aan dat we in de eerste helft de bal zouden hebben, maar er was weinig diepte en dat was mijn schuld. Na rust had ik het gevoel dat de goal zou vallen."

Pas in de 88ste minuut scoorde Morata de beslissende treffer. Ook Portugal kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. “Als we in de 85e minuut hadden verloren, zou men zeggen dat het een ramp was", aldus de bondscoach. "Maar ik vind dat de spelers het goed hebben gedaan. Als je wil weten hoe de stemming is in een team, hoef je na een doelpunt alleen maar naar de bank te kijken. Iedereen viert deze overwinning."

Op het WK zit Spanje in Groep E met Duitsland, Japan en Costa Rica. "Er wacht ons een moeilijk WK vanwege de omstandigheden, maar wie ons wil verslaan zal moeten lijden", is Enrique vol vertrouwen. "Op de lijst staan niet 26 namen, maar veertig. Het is zonde dat er spelers zullen afvallen, maar we moeten van deze momenten genieten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie