Spanje bereikt Final Four ten koste van Portugal dankzij late treffer Morata

27-09-2022 22:39 Laatste update: 22:43

Spanje heeft de Final Four van de Nations League bereikt. De ploeg van Luis Enrique wist op bezoek bij Portugal met 0-1 te winnen, waardoor de finaleronde veiliggesteld werd.

Spanje moest winnen om groepswinnaar te worden, terwijl Portugal aan een gelijkspel voldoende had. Beide ploegen begonnen met hun sterkste basiself aan het Nations League-duel. Het treffen kwam moeizaam op gang in het Estadio Municipal de Braga. In de loop van de eerste helft kwamen beide ploegen steeds beter in de wedstrijd, waarna er een aantal kansen ontstonden. Zo schoot Bruno Fernandes met een afstandsschot bijna de 1-0 tegen de touwen. De bal leek op weg naar de bovenhoek, maar eindigde uiteindelijk in het zijnet.

In de tweede helft gebeurde er tot aan de absolute slotfase niet veel meer. Beide ploegen waren zoekende en konden elkaars defensie niet verrassen. Spanje moest winnen om een plek bij de Final Four af te dwingen, waardoor de ploeg van Luis Enrique met een slotoffensief kwam. Dit leverde in de 88e minuut de gewenste openingstreffer op via Álvaro Morata: 0-1. Na dit doelpunt verdedigden de Spanjaarden de voorsprong met man en macht. Portugal wist niet meer te scoren, waardoor Spanje naar de finaleronde van de Nations League gaat. Hierin zullen Morata en consorten het op gaan nemen tegen Nederland, Italië en Kroatië.