Nieuws

Hertha BSC-trainer positief na bezoek Boëtius: 'Hij is zijn lach niet verloren'

Hertha BSC-trainer positief na bezoek Boëtius: 'Hij is zijn lach niet verloren'

27-09-2022 22:13 Laatste update: 22:13

Hertha BSC-trainer Sandro Schwarz is op bezoek geweest bij Jean-Paul Boëtius. De oefenmeester put moed uit de rentree van Marco Richter, die teelbalkanker overwon en onlangs op het veld verscheen.

Schwarz heeft een goed gevoel overgehouden aan het bezoek bij Boëtius. "Hij is zijn lach niet verloren", zei de Duitse oefenmeester tegen Kicker. "Dat is zeer, zeer goed nieuws." In de loop van de week wordt bekend of de tumor kwaadaardig is.

Hertha-speler Richter kampte ook met teelbalkanker. "We hebben de hoop dat het een vergelijkbaar traject zal zijn als bij Marco", zegt Schwarz. "We hadden het natuurlijk liever niet meegemaakt, maar we hebben nu de ervaring en weten hoe Marco er mee om is gegaan. Dat helpt ons ook om met deze situatie om te gaan."

Richter kreeg de nodige steun van alle betrokkenen binnen de club. "Marco is als symbool een voorbeeld geworden, van hoe we als groep naar elkaar zijn gegroeid", aldus Schwarz. Hertha-aanvoerder Marvin Plattenhardt staat er ook positief in. "We gaan het samen doen. Het gaat hem lukken! Dat brengt ons ook nog meer samen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!