Nieuws

Veel lof voor Letsch: 'Hij kan spelers raken, dat is het belangrijkste in voetbal'

Veel lof voor Letsch: 'Hij kan spelers raken, dat is het belangrijkste in voetbal'

27-09-2022 21:52 Laatste update: 21:55

Maximilian Wittek stelt dat VfL Bochum goede zaken heeft gedaan met het aanstellen van Thomas Letsch. De Duitser is volgens de linksback een uitstekende trainer en weet hoe hij met een selectie moet omgaan.

"Hij is een van de beste trainers die ik heb gehad", wordt Wittek geciteerd door Voetbal International. Letsch is vooral erg goed in de communicatie. "Het is zijn grote kracht: Thomas kan spelers raken en dat is het belangrijkste in het voetbal. Er zijn weinig trainers die zo menselijk werken. Teams als Bayern München, Liverpool of Manchester City zijn zo goed, omdat hun trainers ook de nummer veertien en vijftien tevreden houden. Dat kunnen er niet veel, maar Thomas wel. De spelers van Bochum mogen zich gelukkig prijzen."

Letsch is een hele veelzijdige trainer en zal volgens Wittek succesvol zijn bij Bochum. "Iedereen luistert naar zijn tactische besprekingen, omdat die echt goed zijn onderbouwd. In de kleedkamer weet hij ook altijd goed wat er nodig is, soms een wake-up call of gewoon een advies. En als het niet goed gaat, kan hij ook boos worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!