Bonus voor clubs die naar natuurgras overstappen: 'Gaat tot ruim drie ton'

Bonus voor clubs die naar natuurgras overstappen: 'Gaat tot ruim drie ton'

Valentijn Driessen stelt dat clubs beloond worden als ze overstappen naar natuurgras. De discussie over de plastic sprieten nam dit weekend toe nadat Dusan Tadic afrekende met de grasmat op Het Kasteel.

Ajax won met 0-1 bij Sparta, maar na afloop ging het vooral over het veld. Doelpuntenmaker Tadic beklaagde zich over de kunstmatige mat en stelde dat de Eredivisie snel verder moet zonder kunstgrasvelden. Valentijn Driessen maakt nu bekend dat clubs die overstappen naar natuurgras een flinke bonus tegemoet kunnen zien.

"Ik geloof dat het tot de 3,5 ton gaat", zegt de journalist van De Telegraaf in een video-item van die krant. "Dat is een behoorlijke subsidie, dus er staat eigenlijk heel weinig in de weg om over te stappen van kunstgras naar gewoon gras. Het punt is wel vaak: ook de trainingsaccommodatie moet dan ingeleverd worden."

Sparta heeft plannen om vanaf volgend seizoen over te stappen naar natuurgras. Dat zou betekenen dat alleen Cambuur en Heracles Almelo op kunstsprieten spelen in de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie zijn er meer clubs die op plastic gras spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie