Nieuws

Advocaat vloog in het diepste geheim naar Rangers: 'Het moest via Antwerpen'

Advocaat vloog in het diepste geheim naar Rangers: 'Het moest via Antwerpen'

27-09-2022 17:14

De overstap van Dick Advocaat van PSV naar Glasgow Rangers werd in het diepste geheim geregeld. De oefenmeester vertelt in gesprek met Voetbal International een mooie anekdote over David Murray, de steenrijke voorzitter van de Schotse voetbalclub.

"In het diepste geheim ben ik op een zondagmorgen naar Jersey gevlogen", vertelt Advocaat. "Ik was trainer van PSV, maar Glasgow Rangers wilde me hebben. David Murray had zijn privévliegtuig beschikbaar gesteld. Het moest via Antwerpen, Schiphol en Rotterdam waren te link en Eindhoven al helemaal."

"We landen op dat eiland, ik stap in een limousine en we rijden zo naar de kust waar een soort van kasteel stond", vervolgt Advocaat. "Het sneeuwde als een gek. In de deuropening David Murray, de steenrijke voorzitter van Rangers. Ik zal die scène nooit meer vergeten. Hij zei: Welcome my Son. Ik ben ouder dan hij."

Er waren ook nog wat andere kandidaten en Advocaat zou binnen een week of drie wel wat horen. Hij ging hier niet mee akkoord en wilde duidelijkheid. "Zei ik: Mister Murray, u hebt een beeld van mij, het is ja of nee. Over drie weken hoeft u niet meer te bellen, dan blijf ik lekker bij PSV. Hij keek me aan. Okay, Dick. What about three days? Hij belde kort daarna op. Of ik toch nog één keer wilde komen. Dus weer in het geheim gevlogen. Toen zat de beste advocaat van Schotland erbij, hij was vicevoorzitter. Murray wilde weten of hij het goed had gezien. Na een uur knikte hij. It’s okay. Ik was de nieuwe trainer van Rangers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s