Nieuws

Prachtige solo Pavlidis bij laatste elf voor het winnen van Púskas Award

Prachtige solo Pavlidis bij laatste elf voor het winnen van Púskas Award

29-11-2021 15:43

Niemand minder dan AZ-spits Vangelis Pavlidis is genomineerd voor de Puskás Award. De nominatie voor mooiste goal van afgelopen seizoen heeft hij verdiend aan zijn prachtige solo tegen Fortuna Sittard, toen hij nog voor Willem II speelde.

De Griek kan de eerste Eredivisie-speler ooit worden die de prijs in ontvangst mag nemen. Er stond wel twee keer eerder een Nederlander op het podium: Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie haalden de derde plek, met hun memorable goals op het WK van 2010 en 2014. 

De Púskas Award wordt uitgereikt op 17 januari 2022. Pavlidis neemt het onder andere op tegen Patrik Schick (Tsjechië), Riyad Mahrez (Manchester City) en Érik Lamela (Tottenham Hotspur). De oud-spits van Willem II maakte afgelopen zomer voor zo'n drie miljoen euro de overstap naar AZ, waar hij dit seizoen al tot vier goals en vier assists kwam. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!