Nieuws

'Barça en De Jong bijna akkoord: middenvelder volgt voorbeeld Piqué en co.'

'Barça en De Jong bijna akkoord: middenvelder volgt voorbeeld Piqué en co.'

27-09-2022 13:30

Frenkie de Jong en FC Barcelona lijken het eens te worden over een nieuw contract. De middenvelder is volgens de Spaanse media bereid om mee te denken over een salarisverlaging.

Dat meldt AS. De Jong en Barcelona zijn momenteel nog in onderhandeling over het minderen van het salaris van de middenvelder. Frenkie beleefde een rumoerige transferzomer, waarin de club hem graag wilde verkopen of tot een salarisverlaging wilde dwingen. De Jong wilde graag blijven en hetzelfde blijven verdienen.

Het huidige contract van de De Jong bevat een voorwaarde waarin staat dat de middenvelder ieder jaar meer gaat verdienen. Barcelona wil graag dat Frenkie genoegen neemt met minder. De spelverdeler is net als Gerard Piqué, Jordi Alva en Sergio Busquets daartoe bereid, in de hoop dat Barça de financiële zaken snel weer op orde heeft.

Afgelopen zomer was er nog veel te doen om het contract van De Jong. Barcelona stuurde een dreigbrief met de claim dat het contract illegaal zou zijn. De belangenbehartigers van de middenvelder waren niet onder de indruk en later benadrukte oud-preses Josep Maria Bartomeu dat er niks onregelmatigs aan het contract van De Jong was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!