Nieuws

Shaw kan zich vinden in basisplaats Malacia: 'Moet begrip hebben voor de situatie'

Shaw kan zich vinden in basisplaats Malacia: 'Moet begrip hebben voor de situatie'

27-09-2022 12:34

Luke Shaw kijkt er niet raar van op dat hij momenteel op de bank zit bij Manchester United. De linksback verloor zijn basisplaats aan Oranje-international Tyrell Malacia.

Met Shaw in de basis verloor Manchester United de eerste twee duels onder Erik ten Hag. "Ik weet dat die eerste twee wedstrijden simpelweg niet goed waren", aldus de Engels international in gesprek met de BBC. Sinds het treffen met Liverpool krijgt Malacia de voorkeur boven de ervaren linksback. "Ik begrijp volledig dat de manager een beslissing moest nemen. Sindsdien heeft het team steeds gewonnen en dan is het logisch dat ik even pas op de plaats moet maken."

"Het enige wat ik kan doen, is het team blijven steunen", vervolgt Shaw. "Nu moet ik hard blijven trainen en mijn moment afwachten. Als ik me erbij neerleg en het me niets zou schelen, dan zou dat een grotere opgave zijn om ooit nog eens te gaan spelen. Ik moet begrip hebben voor de situatie. Hopelijk krijg ik mijn kans weer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!