Voorzitter Belenenses woest op Portugese voetbalbond: Regelrechte schande

Voorzitter Belenenses woest op Portugese voetbalbond: "Regelrechte schande"

29-11-2021 15:23 Laatste update: 16:03

Het houdt niet op bij de Potugese club Belenenses: dertien spelers zijn inmiddels besmet met de omicronvariant van het coronavirus. Afgelopen weekend moest de club een wedstrijd tegen Benfica beginnen met negen man in het veld.

Door de vele besmettingen in het team waren er maar negen spelers speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen het grote Benfica. Doordat alle keepers in de ziekenboeg zaten, moest er zelfs een veldspeler het doel verdedigen. Inmiddels zijn er dus al dertien spelers van het team besmet met de nieuwe variant van het coronavirus, dat meldt de Portugese gezondheidsinstantie DGS.

Benfica liep in het zeer opmerkelijke duel in de eerste helft al uit tot een 7-0 voorsprong. Vlak na rust werd de wedstrijd echter gestaakt, doordat Belenenses na drie blessures nog maar zes spelers op het veld had staan. Als dit gebeurt, wordt de wedstrijd automatisch gestopt.

Belenenses-voorzitter Ruí Pedro Soares kon niet geloven dat zijn club gedwongen werd om te spelen. "Het was een regelrechte schande om hier vanavond te spelen", reageert hij. Ook Sporting Portugal gaf kritiek op de Portugese voetbalbond. 'Dit schaadt het hele Portugese voetbal en tast de geloofwaardigheid van de competitie aan', zei de club in een statement.