Reactie

Cocu tot 2024 hoofdtrainer Vitesse: 'Hou van verzorgd voetbal'

Cocu tot 2024 hoofdtrainer Vitesse: 'Hou van verzorgd voetbal'

27-09-2022 10:02 Laatste update: 17:38

Phillip Cocu keerde woensdag officieel terug op het oude nest. De trainer tekende tot medio 2024 bij Vitesse, werd bekendgemaakt. Hij volgt Thomas Letsch op. Vitesse TV interviewde de kersverse hoofdtrainer voor het eerst. 

"Het is echt een fantastisch gevoel om terug te zijn als hoofdcoach", begint hij. "Op het moment dat Vitesse zich meldde, kreeg ik daar meteen een bepaald gevoel bij. En veel van mijn beslissingen maak ik op basis van gevoel. Het is voor ons nu zaak om te zorgen dat er stabiliteit komt."

Vitesse-fans kunnen aantrekkelijk voetbal verwachten, als het aan de trainer ligt. "Mijn ideeën over voetbal zijn duidelijk. En die zal ik ook proberen te implementeren bij Vitesse. Ik hou van verzorgd voetbal, maar wel creatief vooruitdenkend. Er moet altijd een idee achterzitten. Als er een voorwaartse oplossing is, dan wil ik die graag zien. Ik denk dat Vitesse spelers heeft om op die manier te voetballen."

Cocu tekende voor twee seizoenen. "Het is aan ons om te zorgen dat we op de korte termijn verdienen om over de lange termijn na te denken. Dit is een goede start. En als de ontwikkeling positief is, zal er gekeken worden of er een langer verblijf mogelijk is."

Vitesse neemt het zaterdag op tegen FC Twente. "Dat wordt direct een pittige wedstrijd. Een mooie uitdaging voor ons", besluit Cocu.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!