Nieuws

'Champions League-wedstrijd United in gevaar door coronamaatregelen'

'Champions League-wedstrijd United in gevaar door coronamaatregelen'

29-11-2021 15:14 Laatste update: 15:21

Het is nog maar de vraag of het Champions League-duel tussen Manchester United en BSC Young Boys door kan gaan op woensdag 8 december. Doordat Zwitserland nieuwe coronamaatregelen heeft aangekondigd, dreigt het een lastige situatie te worden.

Dit weekend maakte de Zwitserse overheid bekend dat reizigers uit onder andere Nederland en Groot-Brittannië tien dagen in quarantaine moeten voordat ze Zwitserland mogen betreden, ook gevaccineerden. Omdat andersom hetzelfde geldt, zou het lastig kunnen worden voor de spelers en staf van Young Boys om op tijd te verschijnen in Old Trafford. 

Als er geen uitzondering gemaakt wordt voor de selectie van Young Boys, zal de UEFA met een alternatief moeten komen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van een wedstrijd op neutraal terrein, in een ander land. Dit zou betekenen dat United enorm veel geld misloopt vanuit de kaartverkoop. Het is zelfs de vraag of de supporters van The Red Devils überhaupt hun geld zullen terugkrijgen. De UEFA heeft maandag al een lijntje uitgegooid naar de Zwitserse autoriteiten om de situatie te bespreken, aldus de Daily Telegraph.

De wedstrijd gaat voor United eigenlijk nergens meer over, de ploeg van kersverse manager Ralf Rangnick is al zeker van de eerste plaats in de poule. Young Boys speelt wel nog voor een plaats in de Europa League. Daarvoor zullen ze Atalanta Bergamo in moeten halen, dat twee punten boven de Zwitsers staat. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!