Nieuws

WK-pijn Italië verzacht met plaatsing Final Four: 'Maar eerst december doorkomen'

WK-pijn Italië verzacht met plaatsing Final Four: 'Maar eerst december doorkomen'

27-09-2022 07:47

Roberto Mancini heeft zich met Italië geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Toch is de bondscoach van de Italianen niet vergeten wat er in november en december zal gaan plaatsvinden.

"Het is belangrijk dat we de Final Four hebben bereikt voor de tweede keer op rij. Maar het andere blijft pijnlijk. Daar ontkomen we niet aan", doelt Mancini tegenover RAI Sport op het niet kwalificeren voor het WK.

Italië kwalificeerde zich dus wel voor de Final Four door de overwinning op Hongarije. De Italianen eindigden ook boven Duitsland en Engeland. "De jongens hebben zich goed hersteld in deze extreem moeilijke groep. We moeten het werk voortzetten", aldus Mancini kijkend naar de Final Four in Nederland en de EK-kwalificatie daarna. "We moeten alleen december nog doorkomen. Na deze avond is dat iets makkelijker."

Het WK begint in november, maar Italië zal daar niet van de partij zijn. De Italianen kwalificeerden zich niet, mede door een nederlaag tegen Noord-Macedonië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!