Nieuws

Maguire door het stof: 'Er moet nagedacht worden of hij überhaupt kan starten'

Maguire door het stof: 'Er moet nagedacht worden of hij überhaupt kan starten'

26 september - 23:42 Laatste update: 26 september - 23:42
1

Harry Maguire kreeg ondanks zijn dramatische vorm het vertrouwen van bondscoach Gareth Southgate. Echter ging de Engelsman tweemaal in de fout tegen Duitsland waardoor hij in de Engelse kranten de wind van voren krijgt.

The Telegraph was kritisch op de verdediger die tweemaal in de fout ging en schreef over een moment van waanzin. 'Maguire ging in de fout door op de schenen van Musiala te trappen', schreef de krant. 'Het penaltyincident laat zien dat er serieus moet worden nagedacht of Maguire wel kan starten op het WK. Daarnaast zullen er vragen komen over de uitspraken van Southgate', doelend op het volle vertrouwen dat de bondscoach had in de verdediger. De aanvoerder van Manchetser United gaf eerder aan dat de kranten enkel over hem schrijven om 'clicks' te krijgen maar The Telegraph maakt hier korte metten mee door te zeggen dat Maguire zelf reden genoeg geeft om over hem te schrijven.

Sky Sport geeft de verdediger een vijf voor zijn optreden tegen Duitsland. 'Maguire speelde een degelijke wedstrijd totdat hij een duidelijke penalty weg gaf. Een ongelofelijk roekeloze tackle voor zo'n ervaren speler die daarna door balverlies in de opbouw een tweede goal veroorzaakte. Momenten die de spotlight op hem zullen intensiveren.'

Aan de andere kant kreeg Maguire bijval van voormalig international Rio Ferdinand. De verdediger van weleer voelt met de centrale verdediger mee en benoemt dat de acties van Maguire onder een vergrootglas liggen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie