Italië plaatst zich voor Final Four, Engeland en Duitsland zorgen voor spektakel

26-09-2022 22:47 Laatste update: 22:58

Italië heeft zich dinsdagavond verzekert van de poulewinst in de Nations League na een overwinning op Hongarije. Engeland en Duitsland eindigden in een spektakelstuk op gelijke hoogte.

Hongarije-italië 0-2
Italië trok de wedstrijd in de eerste helft al snel naar zich toe. In de 27e minuut opende Giacomo Raspadori de score na geklungel in de Hongaarse defensie. Door een te korte terugspeelbal op de keeper veroverde de Italianen in het zestienmetergebied de bal waarna Raspadori genadeloos afrondde. Ondanks de meerdere kansen die Hongarije op de gelijkmaker kreeg was het Italië dat in de tweede helft de score verdubbelde. Na een knap uitgespeelde aanval was het Federico Dimarco die afrondde en poulewinst veilig stelde.

Engeland-Duitsland 3-3
Engeland en Duitsland delen de punten na een spektakelstuk op Wembley. De eerste helft was geen lust voor het oog waardoor de verwachtingen voor het tweede bedrijf niet bepaald hooggespannen waren. Niets bleek minder waar. Na een grove fout van Harry Maguire zette İlkay Gündoğan Duitsland vanaf elf meter op voorsprong. Dit was het startschot van een doelpuntenfestijn. Na geklungel van, alweer, Maguire verdubbelde Kai Havertz de score en leek de Duitse overwinning in de tas. Echter scoorde Luke Shaw al snel de aansluitingstreffer waarna Mason Mount slechts vier minuten later de Engelsen op gelijke hoogte brachten. Het leek helemaal een feest te worden nadat Harry Kane de Engelsen vanaf elf meter op voorsprong zette. Engeland leek er van door te gaan met de overwinning, maar Duitsers blijven Duitsers. Havertz bracht zijn ploeg namelijk vlak voor tijd weer op gelijke hoogte en bepaalde de einstand op 3-3.