Geen bedankje naar de VAR van Schubert: Van paniek is bij mij geen sprake

Geen bedankje naar de VAR van Schubert: "Van paniek is bij mij geen sprake"

29-11-2021 14:48 Laatste update: 14:56
Eredivisie 0 Reacties

Vitesse-doelman Markus Schubert kwam afgelopen zondag heel goed weg. De 23-jarige Duitser leek opzichtig de fout in te gaan, maar werd gered door de VAR. Zelf vindt de goalie dat hij niks fout heeft gedaan, hij reageert erg kalm op het voorval.

Schubert kwam zondagavond ver zijn doel uit en schoot de bal hard tegen AZ-spits Vangelis Pavlidis aan, waardoor de bal in het doel belandde. Iedereen ging al uit van een doelpunt voor AZ, maar de VAR draaide de goal terug vanwege een handsbal van de Alkmaarse spits. "Dit is gewoon geen goal en die regels zijn er niet voor niets. Zoals ook de VAR er niet voor niets is. Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Dat is voor een keeper altijd belangrijk", zegt Schubert tegen de Gelderlander.

Toch leek Schubert na de goal zelf ook niet te denken aan een handsbal: hij protesteerde niet en viste snel de bal uit het net. "Als het hands is, telt de goal niet. Niks aan de hand dus. Van paniek is bij mij geen sprake. Ik voel ook geen extra druk", aldus de Duitse doelman. 

De wedstrijd tussen Vitesse en AZ eindigde uiteindelijk in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Vitesse zakt daarmee naar de zesde plaats op de ranglijst en AZ behoudt de twaalfde plek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie