Nieuws

Enrique: 'Argentinië en Brazilië zullen altijd bij de favorieten horen'

Enrique: 'Argentinië en Brazilië zullen altijd bij de favorieten horen'

26-09-2022 22:31 Laatste update: 23:19

Spanje-bondscoach Luis Enrique ziet in Argentinië en Brazilië de grootste kanshebbers voor de WK-winst. Naast de twee Zuid-Amerikaanse landen vlakt de Spanjaard ook twee Europese landen niet uit.

Zowel Argentinië als Brazilië maakt indruk in aanloop naar het WK in Qatar. Enrique ziet beide landen als topfavorieten voor de eindzege, maar wil twee Europese grootmachten ook niet vergeten. "Argentinië en Brazilië zullen altijd bij de favorieten horen, gekeken naar hun geschiedenis op het WK. Maar er zijn ook veel goede teams in Europa. Durft iemand over Engeland en Frankrijk heen te kijken? Om de favorieten te vinden, kun je verder ook kijken wie de meeste punten heeft behaald op de FIFA-ranglijst. Wat ik zeg, doet er niet toe", aldus Enrique op de persconferentie voorafgaande aan de ontmoeting met Portugal in de Nations League.

Dinsdagavond staat de koppositie in de Nations League-poule op het spel in de directe confrontatie tussen Portugal en Spanje. Enkel als de Spanjaarden winnen bereiken ze de eindronde van het toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!