'Ajax kan Bergwijn overnemen van Tottenham voor een relatief prikkie'

'Ajax kan Bergwijn overnemen van Tottenham voor een relatief prikkie'

29-11-2021 14:24 Laatste update: 14:54
Eredivisie 0 Reacties

Ajax zou Steven Bergwijn deze winter moeten huren van Tottenham Hotspur, met een optie tot koop. Dat schrijft Henk Spaan, die niet overtuigd was van de Amsterdamse aanval in de nipt gewonnen wedstrijd (0-1) uit bij Sparta.

Het was een behoorlijk saaie middag op Het Kasteel, waar Ajax door een muur van Sparta heen moest zien te voetballen. Weer had Ajax het erg lastig tegen een verdedigende ploeg, maar Dusan Tadic wist ditmaal wel tot scoren te komen. 'Dat Ajax Steven Bergwijn goed kan gebruiken, bleek gisteren tegen Sparta weer', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool. De journalist en oud-televisiepresentator vindt dat Ajax vooral aanvallend nog versterking nodig heeft. 'Martínez, Álvarez en Timber speelden goed en deden tenminste hun best. De plekken waar Bergwijn tot zijn recht zou komen, waren matig tot slecht bezet: spits, tien en rechtsbuiten', aldus Spaan.

De Nederlandse vleugelspeler speelt sinds 2020 in Londen, maar lijkt onder de nieuwe manager Antonio Conte niet veel aan spelen toe te komen. Juist hierdoor ziet Spaan kansen voor de regerend landskampioen. 'Een voordeel is dat elke reservebeurt hem minder waard maakt. Het ego van een trainer als Conte is veel te groot om rekening te houden met de marktwaarde van een speler. Daarom is het voor Overmars een voordelige optie om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen. Voor een relatief prikkie.'

Ajax wordt de afgelopen tijd regelmatig gelinkt aan Bergwijn. Daarnaast wordt Brian Brobbey genoemd als serieuze kandidaat om terug te keren naar zijn oude club, om de Amsterdamse aanvalslinie te versterken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie