Nieuws

Duels tussen NAC en ADO Den Haag dit seizoen zonder publiek

Duels tussen NAC en ADO Den Haag dit seizoen zonder publiek

26-09-2022 16:33 Laatste update: 16:47

De duels tussen NAC en ADO Den Haag worden gespeeld zonder uitpubliek dit seizoen. Dat bevestigen de twee clubs via officiële kanalen. Eerder dit jaar vonden er misstanden plaats bij de wedstrijden tussen beide clubs.

'In voorbereiding op de wedstrijd van 14 oktober in het Rat Verlegh Stadion is verschillende keren aan de organisatie van ADO Den Haag gevraagd om een veiligheidsplan aan te leveren. Dit is een vereiste binnen de landelijke afspraken rondom voetbalgeweld. ADO Den Haag heeft geen plan aangeleverd en heeft onlangs bekendgemaakt niet met supporters naar Breda te komen', luidt het statement van NAC. 

Daardoor zijn supporters van NAC ook niet welkom in het Cars Jeans-stadion. "In het verlengde hiervan hebben zij ook reeds uitgesproken geen supporters uit Breda te willen ontvangen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – NAC van 3 februari 2023", brengt NAC maandag naar buiten. 

Vooral tijdens de play-offs om promotie naar de Eredivisie ging het mis. Supporters van NAC gooiden voorafgaand aan de wedstrijd vuurwerk op het veld van de thuisploeg. Hierdoor werd de aftrap uitgesteld. Verder werd er tijdens dat duel een speler bekogeld met 'vloeistof' en werden vernielingen aan het stadion aangericht, vat NU samen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!