Breaking news

De Gelderlander: 'Cocu in beeld als nieuwe trainer Vitesse'

De Gelderlander: 'Cocu in beeld als nieuwe trainer Vitesse'

26-09-2022 14:44 Laatste update: 15:25
1

Vitesse is na het vertrek van trainer Thomas Letsch hard opzoek naar een nieuwe trainer en is daarbij uitgekomen bij Phillip Cocu. Dat brengt De Gelderlander maandagmiddag naar buiten. 

De krant schrijft dat Vitesse en Cocu in gesprek zijn. De club uit Arnhem is opzoek naar een trainer met status en denkt dat in huis te halen met de Eindhovenaar. Cocu was in 2008 en in 2012 assistent van Bert van Marwijk bij Oranje. Hij was zelfstandig trainer van PSV, Fenerbahçe en Derby County. De laatste twee avonturen liepen op een teleurstelling uit. 

Als Cocu daadwerkelijk de nieuwe trainer van Vitesse wordt, staat hem een zware klus te wachten. De Gelderse formatie staat na een slechte seizoensstart op plek 14 in de Eredivisie.

Cocu was als speler actief bij AZ, Vitesse, PSV en Barcelona en Al-Jazira. Hij kwam tot 101 interlands. Hij zette een punt achter zijn loopbaan als speler in 2008. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!